|
|
|
|
Denna sallad är matig, fräsch och krispig även efter tre dagar i kylen
Vitkål - sockerbits-stora bitar Äpple - Jona Gold Morot riven Saltgurka Rödbeta Rödlök
Olivolja
😉 http://www.schatzy.se/
Kalasgott för små och stora blåbärsälskare
1ägg + äggvita Fyllning 1 3/4 dl kaffegrädde 4-5 dl blåbär 1 dl vetemjöl flytande honung 1/2 msk strösocker 1-2 bananer 1 krm salt florsocker 25 g maragarin, smält
Dela ägget och vispa vitorna hårt. Blanda äggula, grädde, mjöl, socker och salt. Rör ner margarinet och sist de vispade vitorna. Mixa hälften av blåbären till sås, söta med honung. Grädda små crêpes av smeten, fyll med blåbär och banan och slå lite blåbärssås över. Rulla ihop, sikta florsocker över och servera.
1 kg fransyska, 2 lökar 75 gr smör 3 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 tsk pulverkaffe + 2 dl vatten 1 buljongtärning, 4 msk ketchup 2 burkar creme fraiche /4 dl/
Strimla köttet, hacka löken, stek i smör, salta och peppra, häll i kaffet och buljongtärning + ketchup + creme fraiche.
Låt småputtra i ca 45 minuter.
1/2 dl lättmajonäs 1 dl creme fraiche 1 msk osötad senap/dijon/ 1 pressad vitlöksklyfta, lite salt.
Skär sellerin i tändstickssmala strimlor, låt koka i saltat vatten någon minut. Rör ihop majonäs, creme fraiche och senap, smaka av med salt. Häll över sellerin och blanda om. Smaklig måltid!!!
|
|
|